Verdens bedste sælger – THE CHALLENGER

The Challenger Sale

”I dag handler salg om at skabe værdi gennem forretningsforståelse og rådgivning. Som rådgiver faciliterer du kundens oplevelse ved at tilføre ny viden, tilpasser til kundens situation og leder kunden i den rigtige retning”

Fra relationssælger til udfordrende rådgiver – Challenger
The Challenger Sale teknik argumenterer for, at den gode gamle realtionssælger ikke er den optimale salgsteknik og dermed bedst performende måde at sælge på, når det gælder komplekst salg, projektsalg og rådgivende salg.

Nye indkøbsvaner og ”klogere kunder”
Der er sket en stor ændring i vores indkøbsvaner de sidste 10 år, da tid er blevet en knaphedsfaktor. Det betyder, at mange af de gamle salgsmodeller og salgsprocesser har svære vilkår, da de ofte er baseret på relativ mange indsatser og møder med vores kunder inden et salg. Teknologien betyder at kunderne har stort set al tilgængelig information om dig og konkurrenterne. De er godt forberedt. Du skal være endnu bedre forberedt. Det forventer de!

Skab værdi gennem forretningsforståelse
På dette forløb vil du lære, hvordan du ved en ekstrem stærk analytisk og mental forberedelse kan skabe stor forretningsmæssig værdi og afkorte din salgsproces. Med inspiration fra bl.a. ”The challenger sale”-analysen vil du blive introduceret for et modelapparat ift. at udfordre dine kunder på en positiv måde på dit første møde. Målet er, at din kunde associerer dig som en stærk rådgiver, der bringer ny viden og ny indsigt til bordet, så kunden får nemmere ved at nå sine forretningsmæssige mål. Dette kursus er for dig, der er mere erfaren indenfor salg og som ønsker nye værktøjer til at udfordre dig selv og dine kunder. Det forudsættes for deltagelse at grundlæggende salgsteknikker, spørgeteknik m.v. sidder på rygraden.

Challenger Profil
Deltagerne udfylder personlig Challenger profil og får indblik i egne stærke (og svage) kompetencer i forhold til at blive en ”udfordrende sælger” og profilen giver indsigt i, hvor der skal sættes ind og hvilke kompetencer, der skal arbejdes på, for at øge salget. De fleste sælgere kan blive mere “Udfordrende” i deres adfærd og arbejdsstil. Den ene profil udelukker ifølge Challenger Sales nemlig ikke den anden – den “Udfordrende sælger” finder bare disse kompetencer mere naturlige og gør hyppigere brug af dem.

Branchespecik træning og cases
Kurset er 100% baseret på forskningsrelateret materiale, der således understøtter The Challenger Sale salgsteknik og afledt salgsadfærd – bl.a. i retningen af, hvordan løsninger skal skræddersys og dermed differentierer sig væk fra konkurrenterne og den normale prissammenligning/ønske om rabatter fra kunden. Der tages afsæt i branchespecifikke cases med fokus på forretningsforståelse og markedsforståelse.

Du bliver bedre til:

  • gennemføre en analytisk og forretningsorienteret forberedelse med fokus på at udfordre og lede kunden
  • forstå og anvende strategiske og forretningsmæssige kriterier der skaber værdi for kunden
  • lede beslutningsprocessen gennem Challenger metoden – Teach, Tailor, Take Lead.
  • øge din gennemslagskraft og performance som dygtig sælger i komplekst salg, projektsalg og rådgivende salg.
  • identificere hvilke forhandlingsdrivere der er i kundens købsproces og hvad skal den rigtige salgsstrategi være
  • tilpasse din salgsstil, salgstaktik og salgsstrategi til forskellige kunder – gennem indsigt i din personlige challenger profil
  • lede kunden gennem Niel Rackham´s SPIN Selling salgsmodel Styrket indsigt i at anvende mental kompetencer til at præstere optimalt før, under og efter et møde/en forhandling
  • at udfordre og forhandle med kunden i hele salgsprocessen
  • at gøre brug af “Storytelling” som også anvedes i undervisningen på MBA niveau
  • at genvinde tabte kunder, øge salget til eksisterende kunder og henvise kunder internt

Hvem kan drage fordel af dette seminar?
Sælgende medarbejdere, Konsulenter, Key Account Managers, salgschefer og salgsdirektører med praktisk og teoretisk salgserfaring.

Undervisningsmetode: Blended learning og interaktiv læring. Inspirerende indlæg blandet med øvelser, cases, gruppearbejde og træning/præsentation af diverse opgave i plenum.

Dagen afsluttes med en individuel handlingsplan/refleksion, udfra start/stop/mere/mindre tankegang.

Firmatilpasset forløb: Et Challenger Sale uddannelsesforløb tilpasses 100% til virksomhedens strategiske fokusområder, organisationens erfaring/uddannelsesniveau og markedsmæssige udfordringer.

Eksamen og ECTS: Uddannelsen afsluttes med eksamen og er kompetencegivende, hvor deltagerne får et officielt eksamensbevis på forløbet og 10 ECTS points.

SVU tilskud: Da der er tale om et reelt kompetenceløft og en opkvalificering af deltagernes salgskompetencer, er der mulighed for at ansøge om SVU tilskud på op til kr. 8.900. Boost Group samarbejde i dag med EASV Erhvervsakademi Sydvest.

Læs mere om kompetencegivende uddannelse, SVU, m.m. her!

Læs også: Den udfordrende sælger skaber de bedste resultater

Salgscheck med Martin Frandsen

Kontakt os – Få en uforpligtende snak

Så vi kan tage en snak, det koster ikke noget.

Adresse

BOOST GROUP APS
Niels Andersensvej 46B
2900 Hellerup

Kontakt

Tlf: 71999299
Email: info@boost-group.dk
CVR Nr: 37061646

GRATIS INSPIRATIONSMØDE

BOOK et gratis inspirationsmøde med os i dag på tlf. 71 99 92 99. Fortæl os hvor du ønsker ny inspiration, så kommer vi med input til, hvordan du kan BOOSTE din konkurrenceevne.

Følg os